Maurice Duruflés Requiem

Dato Tirsdag d. 12. november 2019, kl. 19:30

Sions Kirkes Kor opfører i samarbejde med Lundehus Kirkes Kor et af det 20. århundredes største mesterværker inden for kormusikken: Maurice Duruflés Requiem. Det er fra 1947 og komponeret over de gregorianske melodier til den latinske dødsmesse, og det kombinerer på fortryllende vis disse enkle melodier med et fransk impressionistisk tonesprog. Der er tale om et unikt og gribende værk, som passer perfekt til den mørke og eftertænksomme tid omkring Allehelgen. ”Som en spejling af menneskets angst, når det står over for mysteriet om livets endelige slutning” - sådan beskrev Maurice Duruflé selv sit Requiem, som er  blevet hans mest kendte værk. Duruflé var hele ni år om at færdiggøre sit Requiem, som med sin stille åndfuldhed og de tidløse indslag af den gregorianske kirkesang er blevet et af de mest populære værker i korrepertoiret – lige højt elsket af sangere og publikum.

Maurice Duruflé (1902-1986) var organist ved kirken Saint Étienne du Mont i latinerkvarteret i Paris og professor ved konservatoriet. Han var en meget selvkritisk komponist og udgav kun 14 værker i løbet af sit lange liv - disse er til gengæld af umådelig høj kvalitet og har sikret Duruflé legendestatus i den klassiske musikverden.

Dirigent er Rasmus Anthonisen, organist ved Lundehus Kirke, og ved orgelet sidder Sions Kirkes organist Johan Sigvard Jensen. Fri entré