Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Skærmens magi. Foredrag ved Bent Meier Sørensen

18
SEP

Dato Onsdag d. 18. september 2019, kl. 19:30

Foredrag med professor ved CBS Bent Meier Sørensen, der på baggrund af sin bog ’Skærmens magi’, forholder sig kritisk til vores brug af teknologi: Uden at vi rigtigt har opdaget det, er europæiske kerneværdier som oplysning, dannelse, samtale og demokrati kommet under et massivt pres fra Google, Apple, Facebook og Amazon. Under dette pres er vores liv og samfund ved at ændre sig fundamentalt. Vi er i færd med at aflære gamle dyder som gentagelse, træning, fordybelse og evnen til at kunne være alene og til at kunne tale sammen ansigt til ansigt.

’Skærmens magi’ afviser ikke brugen af teknologi, men kaster et kritisk og polemisk blik på vores brug af skærme ud fra et eksistentielt synspunkt. Bogen kalder  til kamp for den modstandskraft, den europæiske kultur har trænet i årtusinder, og som er grunden til, at vi er her endnu.

BENT MEIER SØRENSEN, født 1967, er ph.d. og professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Handelshøjskolen i København, CBS. Han modtog i 2018 Blixenprisen for årets faglitterære udgivelse med bogen ’Skærmens magi’.


 

Ophavsret: